Jakékoli použití či využití obsahu či formy těchto webových stránek, ať již zcela či z části, je bez předchozího písemného souhlasu majitele porušením autorského zákona.
Po přidání dvou kapek TABASCA do drinku Bloody Mary nebo Prairie Oyster každý pozná, že se jedná o paprikovou omáčku vyráběnou v USA.
Bývá červená nebo zelená, z papriček Jalapeno. V každém případě je pikantní svojí pálivostí, a to nejen v drinku, ale i v jídle.
Složením je geniálně jednoduchá, receptura je chráněna po celém světě. Asi 130 let je již známá tato jedinečná omáčka z Avery Island ve státě Louisiana. Její autor pan Edmond McIlhenny si do dřevěného sudu vložil papričky, jejich šťávu, sůl, vinný ocet a bylo hotovo.
Čím méně, tím lahodněji, přidat se může vždycky.
Mám dost veselých příhod s podáváním Tabasca na baru ze své praxe. To snad osobně.
Miloš Tretter