Jakékoli použití či využití obsahu či formy těchto webových stránek, ať již zcela či z části, je bez předchozího písemného souhlasu majitele porušením autorského zákona.

Delikátní G Vine

Už jenom místo výroby samo o sobě naznačuje, že se bude jednat o delikatesní záležitost. Světově známý, jedinečný francouzský region Cognac nás snad všechny překvapil svojí novou nabídkou. Oblast, kde se již mnoho staletí vyrábí originální světový destilát v podobě cognacu, dnes přichází se zcela světovou raritou, která nemá a nebude mít konkurenta.

S tím jistě i počítali samotní autoři receptury a zkušení výrobci v EuroWineGate, firmy, která byla založena v roce 2001.

Bruno de Reilhac a Jean Sébastien Robicquet, uznávaní odborníci v destilaci použili nově kombinaci destilace a máčení vzácného vinného květu. Touto výrobní metodou se zásadně liší nově nabízený jejich gin od tradičních londýnských ginů postavených na jalovcovém základu.

Každoročně, kolem 15.června v malebném kraji, plného zeleně a jemné sladké vůně z vinných drobných kvítků zelených hroznů, kterými jsou osypány jednotlivé trsy vzácné a několika set let staré odrůdy Ugni Blanc, se získávají pomocí sběračů v době čtrnácti dnů před odkvětem k tomu, aby se mohly použít při samotné výrobě, máčení a částečného ochucení tohoto delikatesního ginu.

Samotná sklizeň hrozna Ugni Blanc probíhá až v září a následně se bobule lisují a tím se přeměňují na kvalitní víno. Trojnásobná destilace tohoto základního produktu určuje lahodnost a jemnost neutrálního destilátu a spolu s přídavkem jednotlivých přísadových lihovin získává charakter. Ingredience v podobě pepřovníku kubébového, zajímavého muškátového ořechu, netradiční limetky, ale i lékořice, zázvoru, zeleného kardamomu, skořicové kůry, koriandru, jalovcových bobulí se luhují po dobu až pěti dnů samostatně. Stávají se tak onou alfou a omegou při ladění charakteru konečné chuti před poslední, čtvrtou destilací.

Další originalitou je použití menších destilačních přístrojů z mědi, aby se všechny vložené produkty vzájemně propojily za tepla. V neposlední řadě je nutné uvést, že k dokonalosti v marketingu byla zavedena přesná evidence každé lahve pomocí očíslování na etiketě.

Znalci druhů ginu anebo i prostí konzumenti si jistě uvědomují přínos pro každého z nich, nejen co do nové nabídky, ale dle vlastních zkušeností ví, že se jedná o prémiový, delikatesní produkt, čtyřnásobně destilovaný gin, který podporuje léčebné účinky, sloužící lidskému tělu a předpokládá dlouhověkost, podporuje látkovou výměnu, čistí krev a další, co si tělo žádá.

Miloš Tretter