2. Euro základní kurz v Praze

cena kurzu 8.000,- KčCena je jednotná pro všechny zájemce a zahrnuje studijní materiály, provozní režii, spotřebu surovin, praktickou část, certificate 1. České barmanské akademie ®.
datummísto (vždy 9:00-16:00)
  • 27.5. - 31.5. TATRYobsazeno
  • 23.9. - 27.9.PRAHAobsazeno
  • 14.10. - 18.10.PRAHAobsazeno
přihlásit se na vybraný kurz

K tomuto kurzu si můžete zapsat zároveň jeden či více pokročilejších kurzů, které by Vás mohly zajímat.

zobrazit navazující pokročilé kurzy

Boston vyšší kurz – více zde

datummísto (vždy 9:00-16:00)
cena kurzu4000,- KčVyberte si rovnou k základnímu kurzu pokročilý kurz a rozšiřte dále svoje znalosti.
  • 21.9.PRAHAobsazeno
  • 16.11.PRAHAobsazeno

Tretter's Signatures – více zde

datummísto (vždy 9:00-16:00)
cena kurzu4000,- KčVyberte si rovnou k základnímu kurzu pokročilý kurz a rozšiřte dále svoje znalosti.
  • 25.5.PRAHAobsazeno
  • 26.10.PRAHAobsazeno
  • 7.12.PRAHAobsazeno

Sekt & Soft – více zde

datummísto (vždy 9:00-16:00)
cena kurzu4000,- KčVyberte si rovnou k základnímu kurzu pokročilý kurz a rozšiřte dále svoje znalosti.
  • 9.11.PRAHAobsazeno
  • Přednosti kurzu
  • Kurz je určen pro
  • Praktická část
  • Teoretická část

Přednosti kurzu

Předností tohoto kurzu je samostatná práce každého účastníka, pod vedením lektora.

Při výuce jsou k dispozici odborná skripta.

Každý absolvent obdrží certifikát BARTENDER 1. České barmanské akademie ® v angličtině, s mezinárodní platností.

Kurz je určen pro

  • začínající zájemce o práci barmana, studenty odborných škol v ČR, studenty jiných škol
  • zaměstnance restaurantů, barů, hotelů, klubů, společenských center
  • starší 18ti let
  • pro zájemce z celé ČR (kurz se koná v Praze)

Praktická část

Kurz probíhá vždy 9:00-16:00.

  • samostatné míchání drinků za barovým pultem s ochutnávkou pod dohledem lektora
    • short drinks
    • pre-dinner drinks
    • after dinner drinks
    • long drinks
    • fancy drinks
  • míchání drinků na rychlost
  • míchání v tandemu
  • samostatná výroba drinků za barem
    • shooters drinků
    • sekt drinků
    • soft drinků
  • zdobení drinků
    • klasické
    • caribiku
    • americké
    • české

Teoretická část

  • zbožíznalectví (výroba, použití, značky)
  • led
  • barové sklo, postavení baru, ad.
  • druhy ovoce a jejich použití
  • inventář, pomůcky pro servis
  • výrobní postupy
    • výroba v míchací sklenici
    • výroba v šejkru
    • výroba do skla
    • výroba v mixeru
  • receptury – 50 základních drinků dle I.B.A. a CBA
    • short drinks
    • pre-dinner drinks
    • after dinner drinks
    • long drinks
    • fancy drinks
  • výrobní postupy
    • short drinků
    • sekt drinků
    • soft drinků

Milos Tretter


- majitel a kreativní ředitel


Martin Vogeltanz


- I. viceprezident CBA (České barmanské asociace)
- hotelová skola
- barmanská praxe 15 let
- hlavní barman firmy Stock Plzeň – Božkov



- generální komisař barmanských soutěží CBA
- 800 barmanských show CR
- účastník mezinárodních barmanských soutěží - Singapur, Švýcarsko, Německo, Anglie, Slovinsko, Estonsko, Polsko, Slovensko

Mistrovství světa barmanu WCC
2. misto kategorie Classic 2018
3. misto kategorie Flair 2018
3. misto kategorie Classic 2013


Mistrovství barmanů České republiky

1. místo v ČR kategorie Classic 2012, 2017
1. místo v ČR kategorie Flair 2009, 2016, 2017
2. místo v ČR kategorie Flair 2010, 2012, 2013, 2014, 2015